SDG Impact

Impact Kennis: Wat is jouw huidige impact? Doe de Quickscan!

Je impact meten en communiceren, doe een Quickscan! Welke impact maak jij met jouw bedrijf en meet en communiceer je dat? Je hebt voor jezelf waarschijnlijk al een goed beeld van hoe jij bijdraagt ​​aan een betere wereld, maar dat is lang niet voor iedereen geloven het niet. Als je je aanmeldt voor een gratis […]
Inhoudsopgave

Je impact meten en communiceren, doe een Quickscan!

Welke impact maak jij met jouw bedrijf en meet en communiceer je dat? Je hebt voor jezelf waarschijnlijk al een goed beeld van hoe jij bijdraagt ​​aan een betere wereld, maar dat is lang niet voor iedereen geloven het niet. Als je je aanmeldt voor een gratis Quickscan analyseert een impact marketeer de manier waarop jouw organisatie nu impact meet en communiceert.

Het belang van impact meten en communiceren

Veel mensen hebben twijfels van bedrijven die zich in te zetten voor een betere wereld het ook daadwerkelijk doen. Ze hebben het idee dat elk bedrijf claims doet en dat het allemaal maar een commerciële trucje is. Iedereen kan het zeggen, maar als jouw organisatie impact maakt en dat wil beweren, moet je dat ook kunnen laten zien. Daarom is het belangrijk dat je impact meetbaar is en dat je het goed communiceert.

Er zijn twee grote redenen waarom je je impact duidelijk moet communiceren:

  • Door via je impact de duurzame bijdrage van jouw bedrijf inzichtelijk te maken, spreek je jouw (mogelijke) klanten aan op een persoonlijker niveau dan bijvoorbeeld via prijs of klantenservice. Natuurlijk, de juiste prijs en een goede service zijn essentiële. Maar wanneer jij je als bedrijf aantoonbaar inzet voor zaken die de consument zelf ook een warm hart toedraagt, dan kun je als bedrijf bijna niet meer stuk bij deze consument.
  • Het (inter) nationale beleid vanuit wat betreft duurzaamheid wordt steeds strenger, en terecht. Voor een duurzame toekomst is de bijdrage van bedrijven onmisbaar. Wanneer dit beleid geïmplementeerd wordt en jouw hier al lang mee bezig is, sta je direct 3-0 voor op je concurrentie!

Naast dat je impact duidelijk moet communiceren, zijn er nog twee andere belangrijke factoren waar je rekening mee dient te houden en dat zijn oprechtheid en transparantie .

Oprechtheid : Het is belangrijk dat de hele organisatie ervan bewust is dat het bedrijf impact maakt voor het verbeteren van de wereld. Wanneer iedereen het gevoel heeft dat ze met het werk bij jouw bedrijf écht bijdragen aan een duurzamere toekomst, maak je samen namelijk nog gemakkelijker meer impact! Om een ​​cliché aan te halen: '' zorg ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan ​​''. Cliché of niet, ook bij impact maken geldt dit. De aspiraties moeten uit de kern van je komen. 

Transparantie: Wanneer jouw bedrijf zich inzet voor een betere wereld, zou het mooi zijn als je het ook echt kan aantonen. Wanneer je feiten en gegevens aan de mensen laat zien, weten ze dat je ook echt bezig bent met maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Doordat je impact op de juiste manier communiceert, ga mensen je serieus nemen en dan zie je ook gelijk dat het meer succes heeft dan dat je alleen maar beweert impact te maken voor een betere wereld.

Een Quickscan, hoe werkt dat?

Je bent nu vast benieuwd naar hoe je bedrijf op dit moment impact meet en communiceert in de ogen van de buitenwereld. Je krijgt hier een heel mooi beeld van als je een Quickscan laat doen. Zo zie jij hoe je impact nog meetbaarder maakt en beter communiceert naar de buitenwereld.

Als je je aanmeldt voor een gratis Quickscan analyseert een impact marketeer de manier waarop jouw organisatie nu impact meet en communiceert. In de Quickscan zie je een overzicht van al jullie zichtbare duurzame activiteiten. 

Wanneer je een Quickscan aanvraagt, wordt jouw bedrijf op de volgende drie punten onder de loep genomen:

  1. Strategisch fundament
  2. Impact communicatie
  3. Impact resultaten

Deze drie punten worden beoordeeld op basis van wat te zien is op jullie digitale communicatiekanalen (want dat is het enige wat we kunnen zien). Wat hierin vaak gebeurd, is dat bedrijven veel meer aan hun impact doen dan ze communiceren en het kan heel goed dat dit ook geldt voor jouw bedrijf. Zie je hoe de impactcommunicatie via je communicatiekanalen nog te verbeteren valt. Hier beginnen, helpt jou om het verhaal van je bedrijf nog beter te vertellen!

Meld je geheel gratis en eenvoudig aan voor een Quickscan en zie hoe jij nog beter je impact meetbaar maakt en communiceert naar de buitenwereld. 

Meer lezen?

Copyright © 2021 SDGimpact.nl
Inloggen
crossmenu