SDG Impact

Studio De Kinderkooktuin

Over Studio De Kinderkooktuin

De missie van Studio De Kinderkooktuin

Studio De Kinderkooktuin wil een bijdrage leveren aan een meer bewuste en gezondere leefstijl van kinderen en families. Door middel van originele en fantasierijke foodconcepten, producten en lespakketten, bedoeld voor de horeca en recreatieve sector, het onderwijs en de gezondheidszorg.

De visie van Studio De Kinderkooktuin

Door kinderen en families bewust te maken van waar hun voedsel vandaan komt ontstaat waardering voor gezond en duurzaam voedsel. Bovendien leren ze nieuwe pure smaken ontdekken. En daarmee komt het besef: gezond eten is lekker! Het aanleren van een gezonde en duurzame leefstijl is net zo belangrijk als leren lezen, schrijven en rekenen. Het vormt de basis voor een gezonde, (h)eerlijke en groene wereld waarvan kinderen de toekomst zijn. 

SDG 12 - Verantwoorde Consumptie en Productie

Studio De Kinderkooktuin wil kinderen en families spelenderwijs enthousiasmeren, stimuleren en informeren over gezonde en duurzame voeding. Door middel van creatieve foodconcepten wordt de informatie behapbaar. Kinderen krijgen informatie over voeding in relatie tot landbouw, natuur, gezondheid, kunst, cultuur en identiteit, milieu, klimaat en duurzaamheid. Denk hierbij aan onderwerpen als schijf van vijf, voedselafdruk, voedselverspilling, voedselketen, seizoenen, herkomst, eerlijke handel, eetculturen en tradities, eetbare kunst, streekgerechten, feestgerechten en biologische producten.
Copyright © 2021 SDGimpact.nl
Inloggen
crossmenu