SDG Impact

NoPlasticPlease.nl

Over NoPlasticPlease.nl

De missie van NoPlasticPlease.nl

NoPlasticPlease.nl is het online warenhuis voor een plasticvrij leven. In de shop vind je betaalbare alternatieven voor plastic (wegwerp)items voor ín en rond je huis. Denk aan shampoo bars, bamboe tandenborstels, katoenen boodschappenzakjes, wasbare luiers en wasstrips. Sinds de start in december 2020 zien wij dat het bewustzijn van het plastic probleem groeit. Maar er is ook nog steeds een lange weg te gaan. Samen met klanten en partners proberen we onszelf steeds te verbeteren. Zo streven we samen naar een plasticvrije wereld.

De visie van NoPlasticPlease.nl

Plastic en microplastics zijn een groot, maar nog vrij onzichtbaar probleem dat ons op korte termijn echt parten gaat spelen. Veel plastic eindigt in open wateren, waardoor oceanen stikken, koraalriffen sterven en ons klimaat wordt beïnvloed. Ook heeft plastic een negatief effect op onze gezondheid. Plastic deeltjes zijn als een magneet voor giftige stoffen. Met de inname hiervan via de lucht, ons eten en drinken, nemen we dus ook deze giftige stoffen in. Er zijn zelfs al microplastics gevonden in placenta's van zwangere vrouwen. Natuurlijk ligt hier een taak voor overheid en industrie. Maar door de consument te inspireren en aan te moedigen om plastic uit het eigen dagelijkse leven te verbannen, proberen we de druk van onderaf op te voeren.


Warning: Illegal string offset 'label' in /home/614057.cloudwaysapps.com/mayqjhmcbe/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(115) : eval()'d code on line 2
S

Plastic komt in het water terecht door bijvoorbeeld zwerfafval, onjuiste afvalverwerking en de afbraak van grotere plastic voorwerpen. Dit veroorzaakt verschillende problemen, zoals verstikking en verwonding van zeedieren, verstoring van de voedselketen, watervervuiling door microplastics en de mogelijke opname van schadelijke chemicaliën door vissen en andere dieren. Door zoveel mogelijk producten uit het dagelijks leven te vervangen voor een plasticvrije variant, proberen we het plasticverbruik van consumenten te verminderen.

Plastic zwerfafval veroorzaakt aanzienlijke problemen op het land. Allereerst leidt het tot milieuvervuiling, waarbij natuurlijke ecosystemen, worden aangetast. Het afval kan de bodemkwaliteit aantasten en de biodiversiteit negatief beïnvloeden. Daarnaast brengt zwerfafval schade toe aan dieren, omdat ze verstrikt kunnen raken in plastic voorwerpen of het kunnen aanzien voor voedsel, met verwondingen, verstikking en sterfte als gevolg. In de landbouwsector kan plastic afval de groei en productiviteit van gewassen verminderen, de bodemvruchtbaarheid aantasten en irrigatiesystemen verstoppen. Door in onze webshop alternatieven voor alledaagse plastic producten aan te bieden, verminderen we het plasticverbruik.
Copyright © 2021 SDGimpact.nl
Inloggen
crossmenu