Hesselink Koffie

Provincie:
Gelderland
Missie:
Wij vinden het belangrijk dat íedereen in de koffieketen blij wordt van onze koffie. Daarom zien wij het als onze missie om aan alle schakels in de koffieketen waarde toe te voegen. Wij selecteren met uiterste zorg enkel de beste koffiebonen. Wij werken alleen samen met gecertificeerde partijen en branden onze melanges zelf. Hierdoor krijgt onze koffie de échte Hesselink Koffie smaak en durven we te zeggen dat onze koffie gewoon echt lekker is.
Visie
Wij schenken de koffie van morgen. Nu en in de toekomst. Hesselink Koffie wil de koffieketen nog verder verduurzamen zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van een goede kop koffie.

Niveau:

Maakt impact op deze SDG's:

Onze impact op: SDG 1 - Geen Armoede

We kopen alleen gecertificeerde koffie in (RFA of Fairtrade) en zorgen daarmee dat de koffieboer een eerlijke prijs voor zijn koffie ontvangt.

Onze impact op: SDG 4 - Kwaliteitsonderwijs

Met onze Hesselink Koffie Foundation ondersteunen we onder andere een aantal onderwijsprojecten waardoor kinderen van koffiefamilies een goede start krijgen.

Onze impact op: SDG 12 - Verantwoorde Consumptie en Productie

Wij bieden alleen A-kwaliteit koffie aan, waarvoor de koffieboer ook een A-kwaliteit prijs heeft ontvangen. Helaas worden nog veel A-kwaliteit koffiebonen voor een B-kwaliteit prijs verkocht, omdat de marktvraag naar B-kwaliteit koffiebonen hoger ligt dan naar A-kwaliteit. Wij willen hier verandering in brengen door uitsluitend de beste kwaliteit koffiebonen van onze boeren af te nemen met een daarbij passende prijs. Met onze Hesselink Koffie Foundation dragen we bij aan duurzaamheidsprojecten in de gehele koffieketen.

Inloggen

SDG Impact is een initiatief van: