Groen Pensioen

Provincie:
Noord-Holland
Missie:
Wij bewegen pensioenfondsen om duurzaam te beleggen, door de vervuilende elementen eruit te halen. Doe jij mee?
Visie
Om de klimaatdoelen van Parijs te bereiken, moet de CO2-uitstoot drastisch naar beneden. Zolang onze pensioenfondsen nog miljarden van ons pensioengeld in fossiele bedrijven beleggen, is investeren in duurzame bedrijven dweilen met de kraan open. Daarom is ons doel om onze pensioenfondsen te bewegen om te stoppen met investeren in de fossiele industrie en alleen duurzaam te gaan beleggen. Wij willen dat een gezonde wereld meer is dan een droom of een wens. Wij vinden dat ons geld concreet daarin moet worden geïnvesteerd. Ons pensioengeld is onze zeggenschap.

Niveau:

Maakt impact op deze SDG's:

Onze impact op: SDG 3 - Goede gezondheid en welzijn

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de volksgezondheid en onze omgeving. Goed zorgen voor onze omgeving is goed zorgen voor onze gezondheid. Fossiele bedrijven beschadigen en vervuilen de omgeving waarin zij werken. De uitstoot van kolen,- olie-, en gasbedrijven en van hun producten leiden ook tot grote gezondheidsschade.

Onze impact op: SDG 7 - Betaalbare en Duurzame energie

Het is enorm belangrijk om over te schakelen naar duurzame hernieuwbare energie. Dit moet op grote schaal gebeuren zodat dit niet allen toegankelijk is voor hen die dit kunnen betalen.

Onze impact op: SDG 13 - Klimaatactie

Om SDG 3 & 7 te bereiken is SDG 13 onmisbaar. Klimaatactie kan je op veel verschillende manieren insteken. Wij gaan actief in gesprek met deelnemers, pensioenfondsen en het netwerk hieromheen om de nut & noodzaak over te brengen van onze visie.

Inloggen

SDG Impact is een initiatief van: