Ge-Zwam

Provincie:
Zuid-Holland
Missie:
Vanuit de innerlijke overtuiging dat we de wereld beter dienen te verzorgen levert Ge-Zwam haar eigen bijdrage door afval te reduceren en lokaal voedsel te produceren. Bij Ge-Zwam geloven we in lokaal, vers en gezond voedsel wat met respect voor de mens en de aarde is gegroeid. Dit doen wij door oesterzwammen te kweken op koffiedik. De super verse oesterzwammen worden verkocht aan restaurants in de nabije omgeving. Naast de verse oesterzwammen worden er ook producten gemaakt waar oesterzwammen in verwerkt zijn.
Visie
Zoveel mogelijk koffiedik inzamelen om de afvalberg te verkleinen; door een innovatief productieproces duurzaam en gezond voedsel produceren; het steunen van de lokale economie door lokale productie en verkoop van oesterzwammen; bijdragen aan de transitie van een vlees georiënteerd eetpatroon naar een duurzaam en gezond (*) eetpatroon.(*) vitaminen, mineralen en vezels. minimale ecologische voetafdruk door gebruik van elektrisch transport en zonnepanelen; het stimuleren van lokale organisaties om reststromen te scheiden en hergebruiken; werkplek bieden aan bij voorkeur voor mensen met een ‘afstand’ tot de arbeidsmarkt.

Niveau:

Maakt impact op deze SDG's:

Onze impact op: SDG 3 - Goede gezondheid en welzijn

We dragen bij aan de transitie van een vlees georiënteerd eetpatroon naar een duurzaam en gezond (*) eetpatroon. (*) vitaminen, mineralen en vezels.

Onze impact op: SDG 11 - Duurzame Steden en Gemeenschappen

We zamelen zoveel mogelijk koffiedik in om de afvalberg te verkleinen. We hebben een minimale ecologische voetafdruk door gebruik van elektrisch transport en zonnepanelen/

Onze impact op: SDG 12 - Verantwoorde Consumptie en Productie

We produceren duurzaam en gezond voedsel door middel van een innovatief productieproces.

Inloggen

SDG Impact is een initiatief van: