Fairtrade Original

Provincie:
Gelderland
Missie:
Eerlijk eten en drinken bereikbaar maken voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens. Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken.
Visie
Van voer tot consument is handel eerlijk en transparant. Zelf werken we hier dagelijks aan, en we stimuleren anderen om hetzelfde te doen.

Niveau:

Maakt impact op deze SDG's:

Onze impact op: SDG 1 - Geen Armoede

Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten: dat is ons grote doel. Op deze wijze houden we alle waarde van een product in het land van herkomst. Op locatie werken we samen met lokale, enthousiaste samenwerkingspartners die ons kunnen helpen met het ontwikkelen van recepturen en productie in het land van herkomst mogelijk maken.

Onze impact op: SDG 8 - Waardig Werk en Economische Groei

Boeren vormen de kracht achter onze en straks jouw producten. Daarom zoeken we boeren die de overstap naar het fairtrade (en biologisch) verbouwen van groente en specerijen willen en kunnen maken. Vervolgens verenigen we hen in een collectief, want samen sta je sterk! Daarnaast ontvang je een fairtrade certificering niet zomaar. We verrijken de kennis van de boeren door hun trainingen te geven over fairtrade (en biologische) landbouw met extra aandacht voor voedselveiligheid.

Onze impact op: SDG 12 - Verantwoorde Consumptie en Productie

We gebruiken zoveel mogelijk lokale recepten voor onze producten. Samen met verwerkers en boeren ontwikkelen we deze receptuur: zij kennen eeuwenoude familierecepten en de beste ingrediƫnten, wij de smaak van Nederland. Na certificering zijn de kruiden en groenten officieel fairtrade en biologisch. De keten komt in beweging en de bereiding van onze boemboes begint. Zodra het is gelukt om het verbouwen van ingrediƫnten, de bereiding en het verpakken lokaal te laten plaatsvinden, is onze missie geslaagd!

Inloggen

SDG Impact is een initiatief van: