SDG Impact

Fair Tourism

Over Fair Tourism

De missie van Fair Tourism

Fair Tourism streeft naar rechtvaardig toerisme, waarbij de natuur behouden blijft en de lokale bevolking actief betrokken wordt. Natuurlijk willen we allemaal dat toekomstige generaties kunnen genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Door mensen enthousiast te maken voor duurzaam toerisme, creëren we bewustzijn voor het belang van het behoud van natuur en milieu en het betrekken van de lokale bevolking bij toeristische bestemmingen.

De visie van Fair Tourism

Ons doel is tweeledig: enerzijds willen we mensen (studenten, consumenten en andere geïnteresseerden) enthousiast maken voor duurzaam toerisme. Dit doen we door het ontwikkelen van diverse initiatieven, zoals het organiseren van workshops / gastcolleges, het ontwikkelen van educatief materiaal en excursies / uitwisselingsreizen. Anderzijds ondersteunen we lokale gemeenschappen in bestemmingslanden met het opzetten van kleinschalige toeristische projecten die bijdragen aan armoedebestrijding en natuurbehoud.

SDG 1 - Geen Armoede

Fair Tourism heeft geholpen een duurzame vorm van toerisme, namelijk community-based tourism (CBT), tot stand te brengen in het Karenni (oorspronkelijk uit Myanmar) dorp Huay Pu Keng in Mae Hong Son, Thailand. Gezien CBT in handen is van de gemeenschappen zelf, zullen alle inkomsten naar hen gaan en naar projecten waar iedereen baat bij heeft, zoals gezondheidszorg en educatie.

SDG 8 - Waardig Werk en Economische Groei

Door de ontwikkeling van CBT, is toerisme meer dan alleen een foto maken van de lokale bevolking. Iedereen kent de Kayan/longneck, maar niemand kent hun verhalen. Fair Tourism en de dorpelingen in Huay Pu Keng hebben hier verandering in gebracht: Hier worden workshops georganiseerd waarbij de Karenni eeuwenoude ambachten (zoals weven, bewerken van hout en bamboe, messing sieraden maken), aan toeristen leren. Dit maakt de ervaring voor beide partijen veel interessanter! Betekenisvolle ontmoetingen leiden tot wederzijds begrip en respect en kan zelfs transformatie in de hand werken.

SDG 10 - Ongelijkheid verminderen

In Huay Pu Keng wordt er samengewerkt met de lokale gemeenschappen in plaats van dat ze gebruikt worden als een middel om geld aan te kunnen verdienen. De lokale bevolking heeft de touwtjes in handen om zelf beslissingen te maken over zaken. Zo werkt toerisme niet exploiterend, maar juist versterkend. Huay Pu Keng is nu het eerste en enige Karenni dorp in Thailand die de transitie van show dorp naar CBT gemaakt heeft. Andere dorpen hebben interesse om in hun voetsporen te treden.
Copyright © 2021 SDGimpact.nl
Inloggen
crossmenu