SDG Impact

eBikesets.nl

Over eBikesets.nl

De missie van eBikesets.nl

Mensen een leven lang laten fietsen!

De visie van eBikesets.nl

Het zo gemakkelijk mogelijk maken om de auto te laten staan en om van je eigen fiets een elektrische fiets te maken. Zo geef je jouw (elektrische) fiets een tweede leven, beweeg je meer en maken we steden schoner!

SDG 3 - Goede gezondheid en welzijn

Met onze producten en onze service willen we mensen helpen om vaker op de fiets te stappen en nog gemakkelijker van A naar B te rijden. Dit doen we door het zo gemakkelijk mogelijk te maken om de fiets te laten staan. Hoe? Door producten aan te bieden om jouw fiets tot een ebike om te bouwen. Zo geef je jouw (elektrische) fiets een tweede leven, beweeg je meer en maken we steden schoner!

SDG 12 - Verantwoorde Consumptie en Productie

Elektrisch fietsen, zonder een elektrische fiets te kopen. Het kan met onze Ebikesets! Wanneer je graag meer (elektrisch) wilt fietsen, is het dus niet meer nodig om een gloednieuwe elektrische fiets te kopen. Dit scheelt jou de aanschaf van een extra fiets, en het milieu de klimaatbelasting van de productie en transport van deze fiets. Win-win! Als alleen in Nederland en België al de CO2 uitstoot van 12,000 huishoudens bespaard kan worden door 1% minder auto te rijden, stel je dan eens voor hoeveel dat is op plekken waar nog veel meer kilometers met de auto worden gemaakt. De zogenaamde megasteden bijvoorbeeld. Deze steden, met miljoenen inwoners, dragen namelijk op grote schaal bij aan klimaatverandering, met name door het gebruik van veel fossiele brandstoffen. Daarom zijn we de mogelijkheden aan het ontdekken om in samenwerking met fietsfabrikanten een elektrisch aangedreven fiets te ontwikkelen die bij uitstek geschikt is voor het leven in deze megasteden. Zo dragen we op wereldwijde schaal bij aan de verduurzaming van steden: SDG 11.

SDG 11 - Duurzame Steden en Gemeenschappen

Een kilometer afgelegd met een elektrische fiets stoot gemiddeld dertig keer minder CO2 uit dan dezelfde kilometer met de auto. Vanaf het moment dat je de Ebikeset installeert en je nieuwe elektrische fiets pakt voor tripjes waar je eerder de auto voor had gepakt, draag je al op een positieve manier bij aan het klimaat. Maar om na aanschaf van je Ebikeset direct het verschil te maken in duurzame zin, is het noodzakelijk dat de Ebikeset CO2-neutraal bij jou geleverd wordt. Daarom hebben we ons bij Ebikesets voorgenomen om in 2021 het CO2-neutraal bezorgen binnen Nederland en België te faciliteren voor iedereen die een Ebikeset aanschaft. Stap voor stap verduurzamen we onze keten op deze manier, met na Nederland de internationale keten als doel. Binnen vijf jaar brengen we namelijk de totale CO2 uitstoot als gevolg van het inkopen en verkopen van Ebikesets in kaart, zodat we deze gericht kunnen verminderen en waar nodig, compenseren. Zo zorgen we er samen voor dat de klimaatbelasting als gevolg van het transport afneemt, totdat die uiteindelijk helemaal verdwenen is!
Copyright © 2021 SDGimpact.nl
Inloggen
crossmenu